Ugglekväll…..

by Mats Olsson

Med bister kyla och en nypande NO vind så drog en liten tapper skara (8 personer) till skogs. Vi började med att kolla om det var hornuggla i Svarte mosse, men det var det inte (i vart fall hördes det ingen). Därefter upp till Långasjönäs camping och upp till Södra Hoka ungdomsgård. Vid campingen var det först tyst men snart hade vi kattuggla från tre håll. En av hanarna kom alldeles inpå oss och ropade för fullt och vi såg den i månskenet. Uppe vid S:a Ringvägen hade vi ytterligare en kattuggla och ett uggleläte vi inte kunde härleda men kanske det rörde sig om en hornuggla. Vi ungdomsgården ytterligare en kattuggla. Sedan körde vi upp till Linjevägen och fikade först för att sedan promenera iväg öster ut på vägen. Mats tutade som en pärluggla och direkt hade vi svar och den ropade så fint. Ett läte från andra sidan nya hygget fick oss att tro på den minsta av ugglorna men det var ett träd som på något vis fick till rytmiken av en sparvuggla. Dock var det ytterligare en pärluggla som ropade och en kattuggla hördes på långt håll från NO. Lyckad kväll kan man summera exkursionen.

You may also like

%d bloggare gillar detta: