Örn- och gåsexkursion

by Göran Andersson

Vi var nio tappra deltagare som gav oss iväg mot östra Skånes örn- och gåsmarker från parkeringen under E22 kl 07.30. Och tapperhet behövdes då det regnade och blåste och temperaturen visade +2 grader.

Det blev trots allt en bra dag vad gällde skådandet. Vi fick se massor av sädgäss och vitkindade gäss, en heldel grågäss och bläsgäss. Både vid Vanneberga och vid Furuboda hittade vi enstaka spetsbergsgäss och till slut på Blekingesidan även kanadagäss.

Örnar då? Jo nästan tio havsörnar på olika platser. Svårt att veta exakt då risk för dubbelräkning fanns. Dessutom två blåhökar, tornfalk, ormvråkar samt ett par sparvhökar. Vid Furuboda stod några tofsvipor! Totalt räknade vi in ett 50-tal arter.

Allt som allt en bra dag där regnet framåt förmiddagen stundtals upphörde.

På bilderna nedan syns några av deltagarna i lä för blåsen vid Tosteberga läge. På mittbilden några bläsgäss och på Mats bild med flygande gäss finns flera arter att leta efter.

 

 

You may also like

%d bloggare gillar detta: