by micke
Program för VBOF innehåller innemöten som hålls på Munkagården vid Munkahusviken i Karlshamn, andra onsdagen i månaden kl. 19.00. Uppehåll juni, juli, augusti.

De handlar om bildvisningar från resor och exkursioner, fågelskydd som påverkar allt fågellivet till fågelforskning, men också trevlig gemenskap. Fika till självkostnadspris brukar alltid finnas med på ett hörn.

Exkursioner är förlagda till olika fågellokaler, ofta i västra Blekinge men ibland åker vi längre iväg. Samåker så mycket som möjligt.

Programmet för höst- och vårperiod presenteras här på hemsidan.
Förändringar kan ske genom att aktiviteter läggs till, och i bland även ställs in.
Förändringar visas  på hemsidan och på Facebookgruppen Västblekinges Ornitologiska Förening!

maj
4
lör
Fågeltornkampen 2024 @ Munkahusvikens fågeltorn
maj 4 kl. 05:00 – 16:00

VBOF kommer att ställa upp med ett lag i den numera populära “Fågeltornkampen”. Fågeltorn runt om i Sverige och Finland deltar där det gäller att se och höra så många fågelarter som möjligt. Bird Life Sverige har detta som ett arrangemang. Skulle det finnas intresse så kan mycket väl fler fågeltorn delta med varsitt lag.

maj
5
sön
Fågelskådningens Dag 2024 @ Munkahusvikens fågeltorn
maj 5 kl. 07:00 – 12:00

Denna söndag ska VBOF dela med sig kunskap om fåglarna. Vi håller till dels i fågeltornet men går också runt själva viken. Vi lyssnar och lär av fågelsången, talar om hur man bestämmer vilken fågelart det är. Vi hoppas att VBOFs medlemmar ställer upp och kommer dit.

Alla är välkomna!

maj
8
ons
Innemöte ute! @ En fågellokal som ej är bestämd.
maj 8 kl. 19:00 – 21:00

Innemöte ute är kvällens program. Vi åker till en lokal i närheten för att se och lyssna på fåglarna i lokalens miljö. Låter lite kryptiskt men vi har inte bestämt vilken lokal det blir. Tanken är att vi ska grilla lite korv och ha en fin kväll tillsammans.

Håll koll framöver så får ni besked om vart det bär hän.

maj
25
lör
Exkursion – 100-dag @ Västra Blekinge och Skåne
maj 25 kl. 06:00 – 16:00

Den mycket populära exkursionen där målet är 100 arter = glass! Vi samlas under E22 vid McDonalds i Karlshamn, fångar upp er från Olofström och Sölvesborg för vidare färd genom västra Blekinge och ner i Skåne. Där finns en lång rad med lokaler som hjälper oss att nå den magiska gränsen. Heldagsexkursion som förhoppningsvis slutar med glass för att fira målet.

Vi kommer att besöka flera kända lokaler där vi förhoppningsvis får se och uppleva sångare, vadare, sjöfågel och kanske den numera sällsynta fältpiplärkan. Sommargylling är inte omöjlig liksom flera arter med spännande rovfåglar.

jun
10
mån
Nattskärra – en exkursion i kvällsljuset och mörkret @ Västra Blekinge
jun 10 kl. 20:00 – 23:30

Sen start är kännetecknande för denna kvällsexkursion. Anledningen är att vi ska först lyssna efter nattaktiva sångare och därefter leta upp spelande nattskärra. Det är en exkursion som oftast erbjuder rikliga möten med mygg och knott ;-).

Vi samlas unde E22 vid McDonalds i Karlshamn för samåkning. Ta med kvällsfika.