by micke
Program för VBOF innehåller innemöten som hålls på Munkagården vid Munkahusviken i Karlshamn, andra onsdagen i månaden kl. 19.00. Uppehåll juni, juli, augusti.

De handlar om bildvisningar från resor och exkursioner, fågelskydd som påverkar allt fågellivet till fågelforskning, men också trevlig gemenskap. Fika till självkostnadspris brukar alltid finnas med på ett hörn.

Exkursioner är förlagda till olika fågellokaler, ofta i västra Blekinge men ibland åker vi längre iväg. Samåker så mycket som möjligt.

Programmet för höst- och vårperiod presenteras här på hemsidan.
Förändringar kan ske genom att aktiviteter läggs till, och i bland även ställs in.
Förändringar visas  på hemsidan och på Facebookgruppen Västblekinges Ornitologiska Förening!

sep
30
lör
Euro Bird Watch 2023 @ Munkahusviken
sep 30 – okt 1 heldag

Euro Bird Watch 2023 – skåda fågel vid Munkahusviken mellan 06:00 – 13:00 både lördag och söndag. Kom ut till tornet och delta så länge du känner för. Vi samlar på oss en artlista som gärna får bli lång och innehålla flera kul observationer. Vi hjälper till att förklara vilka arter som ses eller låter om du känner dig osäker.

Ta med fika och ha kläder för det väder som råder. Skulle det mot förmodan ösregna så blir det inget skådande (om det regnar ena dagen så förhoppningsvis är det bättre den andra dagen).

Välkommen!

okt
11
ons
Innemöte – “Fågelbilder som inspirerar” @ Munkagården i Karlshamn
okt 11 kl. 19:00 – 21:00

Denna kväll så ska en av VBOFs medlemmar visa ett urval av sina fågel och insektsbilder. Göran Tellhed fotograferar under sina utflykter med stor inspiration för alla oss andra. Kom gärna och se och hör hur han gör och tänker då kameran är med.

Vi fikar som vanligt efter och snackar om vad vi sett i fågelmarkerna.

Välkommen!

okt
14
lör
Sträckmorgon i Munkahus @ Munkahusvikens fågeltorn
okt 14 kl. 07:00 – 11:00

Vi hoppas på ett fint sträck med tättingar över  Munkahusviken.  Förhoppningsvis kommer det några godbitar som passerar. Passa på att lära dig lite mer om lockläten, flockstruktur och kanske lite vingband.

nov
4
lör
Rovfågelspaning vid Vesan och Listerlandet @ Vesan och Listerlandet
nov 4 kl. 07:30 – 11:30

Vesan är västblekinges bästa rovfågellokal och här finns chansen att se flera olika arter. Självfallet håller vi ögonen öppna för flera andra arter. Samåker från McDonalds under E22 kl. 07:30 och ca 20 minuter senare från kyrkan i Ysane.

nov
8
ons
Innemöte – 2023 Det stora året! @ Munkagården i Karlshamn
nov 8 kl. 19:00 – 21:00
I slutet av 2022 beslöt Jonas Gustafsson och undertecknad att göra ”Ett stort år” 2023. Rent konkret innebar det att vi skulle se minst 300 arter i Sverige under ett år. Det är lättare sagt än gjort. Vårt beslut tog oss runt hela vårt avlånga land och gav oförglömliga upplevelser!
Följ med på resan och ta del av makalösa fågelmöten vid bilder och filmer. Nådde vi vårt mål?
Kom till Munkagården den 8 november så får du svaret!
Bilden är tagen strax innan midsommar vid midnatt på Dundret i Gällivare. Därifrån lär man kunna se 11 % av vårt lands yta, elva gånger Blekinges yta. En av många upplevelser under vårt stora år.
dec
13
ons
Innemöte – Julmöte med våra bilder från året! @ Munkagården i Karlshamn
dec 13 kl. 19:00 – 21:30

Åter dags för att avrunda höstens program med sedvanligt “Medlemmarnas bilder från året 2023”. Du har säkert någon eller några fina tillfällen från året som gått i ord och bild. Hör av dig till Programgruppen om du vill visa några bilder.

Efter detta så blir det julinspirerad fika med skinka, sill och andra gosaker.

Välkommen!

dec
16
lör
Nordöstra Skåne i december @ Nordöstra Skåne
dec 16 kl. 08:30 – 13:00

1976 bildades VBOF och sedan dess har det varit en stående exkursion till områdena i Nordöstra Skåne. Valjeviken, Tosteberga, Äspet eller någon annan spännande och fågelaktuell lokal. Det är gott om gäss, sjöfågel, rovfågel i dessa trakter och det kan vara spännande att kika och lära sig mer om dessa.

Vi samåker från Karlshamn vid McDonalds under E22 kl 08:30 och är tillbaka ca 13:00. Fika och troligen varma kläder vid denna tidpunkt på året.

Välkommen med och har du någon som är nybörjare, nyfiken på fågelar så bjud med dom.

Programgruppen