Återstart av programverksamheten!

by Ulf Oscarsson

Äntligen!
Ikväll, onsdag 21 juli 2021, har vi startat om programverksamheten i VBOF! Många av oss är fullvaccinerade och det förbannade viruset har minskat sina härjningar, i alla fall för stunden. Och restriktionerna från myndigheterna har minskat. Men vi startade försiktigt med en utomhusaktivitet utan samåkning.

Nio tappra medlemmar mötte upp på Kråkenabben mellan Hällevik och Nogersund nere pau Lister idag och fick en bra kväll och relativt bra med fågel, även om det inte var några stora mängder. Totalt noterades 42 arter, varav 12 vadararter, och det var  ju trots allt en vadarkväll på Kråkenabben. Kvällens klo, i alla fall för undertecknad, var de sammanlagt 18 skärfläckorna som sträckte förbi. Nästa vecka kör vi igen, och antalet individer är nog inte så svårt att slå, och om det blir fler arter vet man aldrig. Enklaste sättet att stilla nyfikenheten är att hänga med!

Den alltid så viktiga fikan!

Spovsnäppa

Skärfläcka

Spovsnäppa följd av fyra kärrsnäppor

Kentsk tärna

Stare

Vadarlista: Strandskata, skärfläcka, mindre strandpipare (2 1K lyckad häckning!), större strandpipare, tofsvipa, spovsnäppa, kärrsnäppa, myrspov, rödbena, gluttsnäppa, grönbena och drillsnäppa. 12 arter, häger och vadande kråkor oräknade…

You may also like

%d bloggare gillar detta: