Innemöte- Bland träsktärnor och vattensångare – I Vitryssland med Göran Andersson

by Ulf Oscarsson

Den 11 september är det dags för VBOF:s första innemöte denna ”höst”. Då kommer det att visas bilder från en fågelresa till Vitryssland, ett näraliggande men ändå avlägset land som hyser en mycket spännande fågelfauna. Bland mycket annat finns längs floden Pripjat Europas största våtmarksområde. Här häckar träsktärnor, svarta storkar, dubbelbeckasiner, tereksnäppor, en rad olika rovfåglar, mellanspett, citronärla, azurmes, m.m. Vitryssland hyser dessutom den i särklass största populationen av den utrotningshotade vattensångaren.

 

Och bortsett från alla fina naturupplevelser är detta ett lite annorlunda land. Följ med på en spännande resa!

Som vanligt blir det eftersits med kaffe, mackor och fågelsnack!

Och det är kl 19.00 på Munkagården som gäller.

Välkomna!

You may also like