6 oktober en fin skådardag!

by Mats Olsson

Lördagens två stora aktiviteter blev mycket lyckade. Euro Bird Watch Day i Munkahusviken blev en mycket fin upplevelse för alla 23 personer som slöt upp. Det var trångt i tornet så flera stod nedanför och skådade det fina sträcket av rovfågel. Ormvråk 178, fjällvråk 102, sparvhök 63, röd glada 16, havsörn 2, tornfalk 1 och pricken över allt brun glada 1! Tättingsträcket var inte lika intensivt som det brukar vara mycket beroende på det stilla och för årstiden varma vädret. 3 smådopping dök flitigt ute på viken, vattenrallarna (4 st minst) grymtade titt som tätt, skäggmesarna “pingade” i vassen och trädlärkorna drog ivrigt “lulullande” över mot V. Totalt blev det hela 72 arter mellan 06:30 – 14:15 då vi fick ge oss hem för att förbereda Kulturnattens aktiviteter.

Kulturnatten på Biblioteket med lansering och försäljning av VBOFs nya Fågelkalender 2019 och nya folder om föreningen. Ett bord med ett antal fjädrar satte våra besökare på “hårda” prov. Bildvisningen som var planerad till 22 blev tyvärr inställd för dels låg den för sent och inga hade uppmärksammat det. Men till kommande år gör vi förändringar som säkert blir ännu bättre.

You may also like

%d bloggare gillar detta: