Inställd exkursion

by Göran Andersson

Kanske hittar ni en övervintrande järnsparv i strandnära, låg vegetation i Hällevik?

På lördag, den 12 december, skulle VBOF arrangerat ett ”Vinterplock”, dvs åkt runt i Västblekinge för att se så många arter som möjligt. I rådande situation blir det inte så.
Däremot kan var och en göra sitt eget Vinterplock. En bra dag startar i gryningen i Nogersund för att se de arter som finns över öppet hav. Ta sedan en titt i Nogersunds och Hälleviks hamnar, det brukar ge en hel del.
Barrskogen på väg ner mot Torsö är ett givet stopp. Skogsmesar, hackspettar, m.m. finns på menyn. Därefter blir det gåsaskådning vid Ådala just söder om Mjällby innan färden ställs mot Sölvesborgsviken och en promenad vid Tredenborg. Vandra längs vassarna in mot Valjeviken.
Rovfågelspaning vid Jockarp kan ge en hel del. Ta också en promenad i gräsmarken vid Veslanda (flygplatsen för hobbyflygplan nära Ysane) där artlistan kan fyllas på med sånglärka, ängspip och gulsparv.
Räcker sedan tiden till så gör stopp vid Norje havsbad, Pukavik och Gunnön. Kanske kan ni göra en avstickare till Södra Hoka och leta efter strömstare.
Lycka till!
VBOF
PS
Kom ihåg att rekordet för ett Vinterplock är 85 arter – och viktigare än allt annat, uppnår man 50 arter så är det glass som belöning! DS

You may also like

%d bloggare gillar detta: