Fågelkluringar

by Göran Andersson

Varje månad publicerar vi tre fågelbilder utan kommentarer (se nedan). Sedan gäller det för dig att klura ut vilka arter det rör sig om. En del bilder kan uppfattas som ganska lätta, andra som lite klurigare och några som svåra – men för lätt ska det ju inte vara. I de allra flesta fall är fågeln häckande, eller i varje fall observerad, i Sverige. I de fall så inte är fallet kommer vi att berätta det då bilden publiceras.

Detta är ingen tävling utan bara ett tillfälle att fördjupa sina kunskaper om fåglar. Vid månadens slut publicerar vi lösningen med lite kommentarer  om vad som skiljer ut just den här arten och vilken eller vilka arter som det finns förväxlingsrisk med.

Eftersom den första publiceringen kommer ganska sent i oktober så kommer bilderna att ligga kvar en bit in i november innan vi ger svaret och publicerar tre nya bilder.

Lycka till med klurigheterna!

VBOF

You may also like

%d bloggare gillar detta: