Vadarkvällar på Kråkenabben

by Mats Olsson

Som inledning på VBOFs program för sommaren och hösten har vi tre onsdagskvällar nere på Kråkenabben framför oss. Det är sydsträckande arktiska vadarna som ska studeras. Vi hoppas på att många olika arter vadare rastar på stränderna. Det är alltid bra att ta en extra koll i fågelboken på hur man skiljer de olika arterna från varandra. Givetvis så ska vi gemensamt diskutera och observera hur vi skiljer dem åt.

 

Ta med fika för en stunds paus på västra udden och kläder efter väder. Skulle det regna så är det ingen nackdel eftersom då rastar vadarna i större antal. Men blir det “skyfall” så får vi stanna hemma.

Vi samåker från McDonalds i Karlshamn kl. 17:30 för att sedan samlas vid P-platsen nere vid Kråkenabben kl 18:00. Har du någon som är intresserad att börja och kika på fågel så ta med henne eller honom!

Det kommer att dyka upp en Vadarmorgon så ha koll på hemsidan här eller vår grupp på Facebook.

Välkomna!

You may also like

%d bloggare gillar detta: