Ung Finsk havsörn funnen död på Listerlandet

by Ulf Oscarsson

En privatperson kontaktade idag Miljöförbundet Blekinge Väst om att en död rovfågel hittats på Lörby Kladd, norr om Djupekås på Listerlandet. Det visade sig var en ung havsörn som ringmärkts i Finland. Miljöförbundet Blekinge Väst kommer att skicka in den till Statens Veterinärmedicinska anstalt för analys. De kan förhoppningsvis klarlägga dödsorsaken.
Då det i Blekinge i vinter har konstaterats en ny variant av fågelinfluensa är det läge att vara extra vaksam och rapportera in döda rovfåglar, änder och vitfågel som inte har några uppenbara, synliga skador
Om Ni inte vet vart Ni ska vända Er så går det bra att kontakta Daniel Karlsson på Miljöförbundet Blekinge Väst eller Mats Olsson och undertecknad via kontaktformuläret på hemsidan  Foto: Daniel Karlsson /N

/ Ulf Oscarsson

You may also like

%d bloggare gillar detta: