Fantastisk bivråksdag!

by Mats Olsson

Falsterbo Bird Show kallades förr “Bivråkens dag”. I går var det verkligen en bivråkens dag med hela 1800 utsträckande bivråkar vid Nabben i Falsterbo. Vi var ett litet gäng medlemmar som åkte ner till Falsterbo. Började dagen med att ett gäng med ca 30-40 vita storkar stod på ett fält inte långt från Hörby. Väl nere vid Nabben så lyssnade vi på P G Bentz och Anders Wirdheim som guidade och berättade om flyttfåglarnas väg från Sverige och ner över kontineten. Samtidigt så startade en fantastisk dag med flock efter flock med bivråkar som sträckte ut mot Danmark på sin resa ner till Afrika. En vacker honfärgad stäpphök kom på nära håll och sparvhökarna drog på med sin typiska flaxande och glidflygande stil. Skärfläckor, svartsnäppor, smådoppingar bjöd på fina upplevelser. Dagen fortsatte vid västra kanten av Ljungen där mässan med alla utställare fanns. Kikare, böcker, resor, mat, och inte minst ännu fler bivråkar. Det blev en heldag tillsammans med många tillresta fågelskådare. Avslutade med en liten flock vita storkar strax öster om Kristianstad.

  

Foto: Jonas Möller och Mats Olsson

You may also like

%d bloggare gillar detta: