Fin vadarmorgon vid Äspet!

by Mats Olsson

VBOFs tredje programpunkten nu i sommar var “Vadarmorgon vid Äspet”. 13 skådare var med och hade en mycket fin morgon och förmiddag med hela 18 vadararter. Skärfläcka, större strandpipare (minst 180 ex), kustpipare, tofsvipa, brushane, kustsnäppa, sandlöpare, kärrsnäppa (minst 500 ex i sommardräkt), roskarl (som likt ett vildsvin bökade sig fram i gyttjan), spovsnäppa, småsnäppa, mosnäppa, skogssnäppa, grönbena,  drillsnäppa, rödbena, gluttsnäppa och svartsnäppa kunde ses fint. En 1k dvärgmås (hittades av Christina Båth), några kentska tärnor rastade. Ute över havet sträckte det fint med tärnor, vadare och svalor.

På hemvägen blev det ett kort stopp vid Hercules dammarna där lärkfalk, skäggmes, vattenrall, stjärtmes och hela 7 vita storkar som sökte sorkar mm efter skördetröskan som arbetade sig igenom sädesfältet strax N dammarna.

You may also like

%d bloggare gillar detta: