Det blev glass!

by Mats Olsson

Solen sken på gänget som åkte till NÖ Skåne och Österlen med målet att se och höra minst 100 arter. Lokaler som vi besökte var Håslövs ängar som var tämligen torra, Hercules dammarna, Äspet vid Åhus, Friseboda, Hallamölla, Drakamöllan och Juleboda. Flera av lokalerna skulle förhoppningsvis uppvisa sina karaktärsarter men så blev det inte riktigt. Solen stekte på, värmedeller och ganska tysta fåglar. Men flera av deltagarna fick lite nya livsarter, några fick nya årsarter och några fick “bara” njuta av fågelskådningen. Men vi nådde målet 100 arter med knapp marginal – 101 arter! Grädden i artlistan var storspovar, fiskgjuse, svarttärnor, rördrom, härmsångare, vattenrall, skärfläckor, trädlärkor, forsärla, nötväcka i samma ek som förra gången (!) och slutligen sommargylling som sjöng några strofer. Men vi var nöjda eftersom det blev OTTO glass på torget i Åhus! Två kulor i strut var som en hel middag.

You may also like

%d bloggare gillar detta: