Vadarkväll 3 flyttades framgångsrikt till Äspet!

by Mats Olsson

Vadarkvällen flyttades till Äspet och blev ett lyft!

Vi var 16 stycken som drog till Äspet i kväll i fantastiskt sensommarväder. Och inte nog med det, vi fick se många vadare av 16 olika arter. Kärrsnäppa var som nästan alltid den vanligaste men här var också många större strandpipare, grönbenor och spovsnäppor. 5 skräntärnor rastade en kort stund men drog högt skränande mot S. Storspovar “flöjtade” förbi och flera av vadarna har anlagt begynnelsen till vinterdräkt och några årsungar födosökte. Blandningen av olika vadare i kikarfältet gav ypperliga möjligheter att jämföra dem med varandra storleksmässigt, färger, former och näbblängder.
Extra mycket gladde ett par småsnäppor, en mosnäppa samt en smalnäbbad simsnäppa.
Dessutom smakade fikat extra bra i solskenet!
VBOF

You may also like

%d bloggare gillar detta: