Vadarkväll 1 genomförd!

by Mats Olsson

“Vadarkväll på Kråkenabben 1” är avklarad. Vi var endast 4 hugade skådare som hängde med ner till den alltmer igenväxande udden. Målet var arktiska vadare på sträck mot övervintringsområdena. Helst rastande men det var ganska magert rent numerärt men 12 olika arter kunde vi dock se. Strandskata 3, mindre strandpipare 1 1k, tofsvipa ca 40, kustsnäppa 1, kärrsnäppa 25-30 där alla hade sommardräkt, småspov 3 str SV, storspov 4 str SV, rödbena 3, gluttsnäppa 3, skogssnäppa 4, grönbena 10 och drillsnäppa 5. Som vanligt fint nere och på västra udden smakade kvällsfikat alldeles utmärkt. Ny vadarkväll nästa vecka den 3 augusti då kanske de första ungfåglarna dyker upp.

Några bilder på de glada deltagarna i brist på vadarbilder;-). Vägen ut mot udden är snart igenvuxen där björnbärsrevorna växer ut. Väl ute på västra udden är det mer öppet än så länge. Foto: Lars Olsson och (under) Mats Olsson

You may also like

%d bloggare gillar detta: