Lyckad “Familjedag på Eriksberg”

by Mats Olsson

VBOF deltog åter på “Familjedagen på Eriksberg”. Placerade strax söder om gården uppe i slänten mot Utsiktstornet så fick vi ganska många besök eftersom vi hade en fråga som ingick i en tipspromenad. Frågan var “Vilken är Blekinges landskapsfågel?” Alternativen var knipa, nötväcka och koltrast. Många var det som lärde sig något nytt då vi också fick berätta vilka de övriga landskapsarterna var. Vi var ett fåtal medlemmar som ställde upp och pratade fågel med besökarna. Lite material kunde besökarna ta med sig hem och några pin sålde vi. En kortare “exkursion” där vi kikade ner över Remmarna och vilka arter där var. Totalt kunde vi notera 43 arter, med avsaknad av flera som borde hörts eller setts. Men en överflygande havsörn gladde.

Mats

You may also like

%d bloggare gillar detta: