Rovfågelspan vid Vesan

by Mats Olsson

I går söndag så var vi hela 18 medlemmar som träffades vid Ysane kyrka för vidare färd över till Jockarp. Lite mulen och kall morgon med dimbankar över fälten ramade in det hela. Vädret var inte optimalt för termik vilket innebar att något strid ström av passerande rovfåglar inte infann sig. Men trots detta hade vi 6 arter rovfågel. Det mest spektakulära var nog den adulta (gamla) hanen blå kärrhök som Leif upptäckte, dels den pilsnabba stenfalken som drog runt och ville ha ängspiplärka till frukost. Fjällvråk att jämföra med ljus ormvråk och normalt tecknad ormvråk gavs det möjlighet till. Röd glada är nog den vanligaste arten som ses i alla riktningar. Förutom rovfåglarna så höll ett stort antal ängspiplärkor till runt oss ivrigt födosökande, sträckande sånglärkor och rastande tofsvipor. Så efter några timmar så bröt vi upp och nöjda återvände vi hemorten.

You may also like

%d bloggare gillar detta: