Lösning på kluringen i väntan på våren

by Ulf Oscarsson

Ja ibland är kluringarna lättare och ibland svårare. För oss som sätter ihop dem är det lite svårt att förstå vad Ni läsare vill ha. Vi ser att många läser inläggen men får mycket lite feedback. Några har saknat dem och några andra att de ville ha mer utmaningar. Så lite mer feedback (på FB-gruppen) så ska vi nog hitta en nivå som på ett eller annat sätt passar de flesta.
Den här omgången som Mats plockade ihop från en av mina bildmappar kanske inte var den lättaste i serien men vi hoppas att den gav lite artbestämningsgymnastik. Men de heter ju som sagt kluringar.

Alla fåglar är fotograferade under vintern 20-21 i Karlshamn
Bild 1 – Uppe till vänster – En landande andfågel med mörk hjässa, ovala vita fält på vingarna samt mörka armpennor på vingen – En hona av  salskrake som landar vi Gunnön i februari månad

Bild 2 – Nere till vänster – En dopping i vinterdräkt med helt ljus kind och en ljus näbbspets som kan anas – Svarthakedopping i vinterdräkt vid lotsstationen i centrala Karlshamn i februari

Bild 3 – Uppe till höger – En dovt grå fågel med ljusare undersida, vit ögonring, vita strimmor på vingarna och det skymtar (på bilden här krävs nog lite fantasi)  lite rött vid stjärtbasen- Honfärgad svart rödstjärt, bron till Boön i november 2020

Bild 4- Nere till höger – Jizzen (allmänintrycket) säger mesfågel i skogen och tittar man så skymtar det en mörk tofs över ryggen. Finns bara en mes i Sverige med tydlig tofs. Tofsmes i lärkskogarna kring Ringamåla i februari 2021

Ljudfilerna kommer Mats att presentera i ett annat inlägg

/ Ulf, Mats & Göran

You may also like

%d bloggare gillar detta: