Exkursion inställd – exkursion på egen hand

by Göran Andersson

Kanske kan ditt gåsskådande resultera i en sådan här syn – fem spetsbergsgäss på väg att landa.

Den 21 november skulle VBOF haft exkursion till nordöstra Skåne. På grund av coronaläget har vi beslutat att inställa denna utflykt. Men varför inte göra den på egen hand!?

Ungefär så här var rutten tänkt: Ett första stopp gör vi vid Tosteberga by. På fälten runt byn brukar det finnas flockar av gäss. Dessutom kan det sitta rovfåglar i trädtoppar runt fälten eller på elstolpar. Kanske kan du också hitta någon varfågel här om du spanar av buskarna runt fälten. Den sitter gärna i busktoppar.

Kör sedan ner till Tosteberga läge. Spana av ängarna på bägge sidor ner mot läget, här går också ofta gäss. Kanske finns här rent av kvar någon gravand eller storspov. Ute vid läget kan det löna sig att spana av vattnet och skären efter änder och örnar.

Vänd sedan kosan mot Hammarsjön och Håslövs ängar. Även här brukar det finnas gott om gäss. Här som på andra ställen kan man hitta en blå kärrhök svepandes över fälten.

Den här rutten tar dig till riktigt bra ställen och tar säkert en halvdag att genomföra.

Risken, eller kanske lyckan, är att du kan stötta på andra skådare på de här ställena, så håll säkert avstånd även ute i fria luften.

Lycka till!

VBOF

You may also like

%d bloggare gillar detta: