Hjälp till att rapportera backsvalor!

by Mats Olsson

BirdLife Sverige har 2020-2021 bestämt sig för att inventera förekomsten av backsvala (Riparia riparia) i Sverige. Vi vet att förekomsten har minskat p g a att lokaler med rätt beskaffenhet blivit allt sämre. Grustag och liknande platser som genom åren har varit häcklokaler upphör med sin drift och landskapet återställs. För att vi ska få en bra bild av backsvalan i Blekinge och Västblekinge så vill vi att Du hjälper till.

Rapportera in dina observationer på Artportalen och hittar du en lokal med ett eller flera bohål så hör av dig till Mats Olsson (handpennan@gmail.com), Daniel Karlsson (daniel1d@gmail.com) eller Ulf Oscarsson (ulf.oscarsson@home.se)

Läs gärna igenom det som står på BirdLife Sveriges hemsida genom att klicka på länken här under.

https://birdlife.se/fagelskydd/artprojekt/backsvala/

You may also like

%d bloggare gillar detta: