Rapportera Berguv

by Mats Olsson

BirdLife Sverige har ett pågående projekt där inventering av berguv (Bubo bubo) ska leda till en bättre vetskap om antalet uvar i Sverige. Därför behövs det hjälp att rapportera Dina observationer. Berguven är störningskänslig under perioden mars – maj då äggläggning och ruvning sker. Om du observerar eller hör en ropande berguv så vill BirdLife att Du rapporterar in detta på Artportalen. Den blir automatiskt skyddad under häckningsperioden 1 februari – 31 augusti för allmänheten som läser “Dagens fynd” på Artportalen. Om du är vid en häcklokal så försök att inte vara på plats så att en störning kan ske. Undvik också att försöka få bra bilder på fågeln/-na. Du kan berätta att du sett eller hört berguv men behöver inte berätta var någonstans. Lägg in observationen på Artportalen så kan projektgruppen samla in alla rapporter.

Kontaktpersoner i Blekinge är Conny Philipsson eller Mats Olsson.

Läs länken här under!!

https://www.artdatabanken.se/arter-och-natur/Dagens-natur/varldens-storsta-uggla-behover-var-hjalp/

You may also like

%d bloggare gillar detta: