Gott Nytt Fågelår 2020!

by Mats Olsson

Nu när de sista dagarna på 2019 snart ändar detta år så kan vi åter summera vad vi upplevt i fågelmarkerna. Under våren genomförde vi en nybörjarkurs med flera nya ansikten som har fågelintresse. Ett gäng besökte Nidingen och hade en fantastisk tur då en saxualsångare damp ner på ön! Exkursioner har vi genomfört och innemöten med fina berättelser från När och Fjärran. Ett lag från VBOF lyckades vinna Artrally Blekinge 2019! Fågeltornet i Munkahusviken deltog i årets “Fågeltornskamp”. Många fina observationer har gjorts under året och på Eriksberg dök det upp en rostand. Flera inventeringar och räkningar har medlemmar gjort som en del av övervakningen på Sveriges fågelfauna.

Nu är det dags att återigen blicka framåt mot ett nytt spännande fågelår med förhoppningar om många fina observationer.

Alla medlemmar och fågelintresserade önskas Ett Gott Nytt Fågelår 2020!!!

You may also like

%d bloggare gillar detta: