13 vadararter i onsdags!

by Mats Olsson

Vi var 10 skådare som var med på “Vadarkväll 2” på Kråkenabben. Fint väder och fler vadararter blev resultatet. Vi gick längs västra sidan ut till västra udden och tillbaka längs vägen som alltmer växer igen. Frågan är om man kommer att kunna passera på flera delar av nabben pga igenväxningen.

Nya arter denna kväll var större och mindre strandpipare med vardera 1 ex., spovsnäppa 1 i sommardräkt, 2 lockande svartsnäppor hördes. Några kärrsnäppor som saknade det svarta på magen talade för att antingen har de redan börjat rugga över till vinterdräkten eller så var det årsungar. Lite svårt att avgöra. Vi hade en ren flock på hela 13 drillsnäppor (!) som drog runt udden, inte så vanligt med en sådan pass “stor” flock. Lennart var uppmärksam och hittade en flock på ca 35 sjöorrar som drog lågt längs havsytan ett stycke ut. Hämplingar och steglitser var de vanligaste tättingarna.

Nu ser vi framåt mot “Vadarkväll 3” den 7 augusti. Väl mött då!

Foto: Stefan Peterson – Överst grönbena och spovsnäppa den undre kärrsnäppa.

You may also like

%d bloggare gillar detta: