Fågeltornskampen 2019 avklarad

by Mats Olsson

Fågeltornet i Munkahusviken ställde upp i “Fågeltornskampen 2019”. Laget bestod av Manfred Dornhäuser, Göran Andersson, Ulf Oscarsson oh Mats Olsson. En mycket kall morgon vid 05:00 började tävlingen som pågick fram till 13:00 med ett “svinkallt” väder av mycket varierad typ. Blåst som var frisk från SV, som avtog men vred upp från NV och ökade igen. Regn på gränsen till snö gjorde att det var mycket tufft att höra ev. arter som sjöng eller lockade. Med ett antal “måstearter” som inte uppenbarade sig så blev det en jakt på att få till ett bra resultat. Skäggmes, snatterand, brun kärrhök, gluttsnäppa, mindre strandpipare, 1 kentsk tärna och slutligen en efterlängtad havsörn.

Resultatet blev slutligen 73 arter och tornet blev 24:a av 95 svenska fågeltorn vilket får anses som ett bra resultat med tanke på förutsättningarna. Bäst i Blekinge även om tornet vid Vambåsa våtmark var en art efter och Lindö 52 arter. Segrade gjorde Södra lunden tornet vid Ottenby som hade hela 106 arter. Nya friska tag 2020!

 

You may also like

%d bloggare gillar detta: