Fin ugglekväll i dimman…..

by Mats Olsson

Dimman tätnade under eftermiddagen och kvällen men det var vindstilla och en måne som närmar sig full. Stämningen var helt ok och inte blev den sämre av att vi var 17 (!) stycken som deltog. Vi körde först till idrottsplatsen i Hällaryd men där var det tyst förutom återvinningen som var välbesökt just denna kväll. Farslycke var nästa stopp och där kunde vi “ta på” stämningen och när exkursionsledaren tjoat ett par gånger så hördes “klävitt” strax norr om oss. Strax efter ropade en hane alldeles nära oss och ytterligare ett “klävitt” mer åt NO. Så där var tre kattugglor som hördes fint. Kvallåkragölen blev nästa stopp och där svarade rätt snart en uggla med “klävitt” och ett revirrop bortifrån gården. Gräsand hördes utifrån gölen. Öjasjön eller fotbollsplanen N Halahult blev nästa stopp där vi fikade. Ingen uggla hördes trots försök att höra pärluggla. Exkursionen fortsatte via Borvidsmåla, Hjärtsjömåla, “Märta-Linneas talle” och slutligen Linjevägen. Ett enormt kallhygge bredde ut sig efter kraftledningen på norra sidan av vägen. Hänsyn i skogsbruket lyste med sin frånvaro så man blir bestört över att det inte lämnas något  utom några små lövruskor där det är lite blött. Vältor med tätvuxen fur med årsringar som vittnade om en bra bit över 100 år gamla träd. Inga fler ugglor och exkursionen avslutades av en överflygande gråhäger som skränade ett par gånger i dimman och månskenet.

You may also like

%d bloggare gillar detta: