Örn och gåsexkursionen var lyckad!

by Mats Olsson

Ett ordentlig gäng med sugna fågelskådare åkte ner till ett råkallt Tosteberga. Exkursionsledaren blickade tillbaks på en tidigare exkursion  då hela 52 arter sågs. Det blev 44 vid årets exkursion. Ett 10-tal havsörnar “surrade” runt oss medan gässen inte riktigt fyllde upp förväntningarna. Men nere vid Tosteberga läge så kunde vi se minst 7 havsörnar samtidigt. En trolig kungsörn smet runt “hörnet” på enbuskmarkerna. Men snatteränder, krickor och vinterhämplingar förgyllde den bistra stunden (vädermässigt) men fikat smakade som vanligt utmärkt. Vår traditionella promenad genom tallskogen gav inte speciellt mycket förrän vi kom ut på utsidan mot havet. 7 större korsnäbbar i en sälg satt som en smäck! 3 storspovar vaskade Stig fram och som sagt tidigare havsörnarna flög runt omkring oss. En ordentlig flock med gråsiska födosökte under totalt tystnad i skogen. Vi letade vidare efter gäss men fann en fin duvhök på en stubbe, minst 70 bläsgäss strax N om Nymölla bruk tillsammans med grågäss och några sädgäss. Nöjda med dagen vände vi åter hemåt!

Tosteberga Bodar

Klövakull

Klövakull

You may also like

%d bloggare gillar detta: