Varmt att sprida kunskapen om fågelskådning!

by Mats Olsson

Eriksberg stod som värd för en “Familjedag” under söndagen. Värmen som var mycket påtaglig gjorde att publiktillströmningen uteblev. Vi var dock 7 tappra som försökte sprida lite av vårt stora intresse – att titta på fågel. En av två planerade rundtur i anslutning till vår station genomfördes. Det roliga var att några unga följde med och de få fåglar som hördes och syntes gjorde turen trevlig. Tre havsörnar sågs under dagen skruva över oss. Stenskvättor som varnade för de var ungar i någon stenmur medan vitkindade gäss hade flera kullar. Tornseglare for förbi i sin karakteristiska skrika formation. Totalt kunde vi räkna hem 32 arter i värmen som säkert närmade sig +30 grader i skuggan! Som slutkläm kom en intresserad “ny medlem” och kollade vad det innebär att vara bland fågelskådare!

  

You may also like

%d bloggare gillar detta: