Holkspikarkvällen blev en härlig träff!

by Mats Olsson

 

Ett stort gäng samlades i Österslättskolans slöjdsal på tisdagkvällen. Högar med förberett material, skruv, takpapp och spik fanns framlagt. Alla “kastade” sig över högarna och satte igång att bygga en mes eller flugsnapparholk. Resultatet blev att alla hade minst var sin med hem och några gjorde ett par. En pärluggleholk reparerades också för att förhoppningsvis bli en “lägenhet” i skogarna N Vilshult. Fika med kaffe, te, flädersaft och jordgubbssaft samt utsökta bullar avnjöts med fågelsnack. Aktiviteten återkommer nästa vinter. Vi kom överens om att samtliga skulle dokumentera sin holk var den sattes, vilka som flyttade in samt hur häckning gått. Vi får ta del av resultatet längre fram. Tack till Lars och Gillis Berg, Öjamåla för fin sponsring av virket!

You may also like

%d bloggare gillar detta: