“Knipan” kneps av Stefan!

by Mats Olsson

Vid årets första innemöte så var det tävling och frågor som var huvudattraktionen. De var en blandning av enkla men också “lite” svårare frågor. Eftersom det var Mats som “i brist” på Ulf så blev en och annan ljudfråga.

Vi var 14 stycken medlemmar som samlades och inledningsvis höll vi en tyst minut till minnet av vår bortgångna medlem Maakie Strijbos. Hon har betytt mycket för verksamheten med dels styrelseuppdrag, fantastisk planering och genomförd resa till Holland och ön Schiermonnikoog. Maakie var med och startade VBOFs “tjejgäng” “Lärkorna” och var alltid glad och positiv inför fåglarna och dess leverne.

Frågetävlingen genomfördes och resultatet var max 28 poäng på de 25 frågorna. Stefan Peterson hade 16 vilket medförde att han fick ta hand om vandringspriset “Knipan” till nästa frågetävling. Som goda tvåor blev det Rune Svensson och Johan Wolgast på vardera 14 poäng.  De fick välja varsin uppstoppad fågel som Christina Skoog skänkt. Taltrasten föll Rune i smaken och snösparv följde med Johan hem. Dessa får stanna hos dem framöver. De hördes röster för en kurs i vår om fågelläten…….

Göran Andersson och Christina Skoog hade fixa underbart goda smörgåsar eftersom vår ständiga kock Måns Elmberg var på tjänsteresa. Fika är alltid en “gobit” på innemötena med fågelsnack och gemenskap. Nu ser vi fram mot kommande program och nästa innemöte den 12 februari så ska ett gäng av medlemmarna berätta om resan till Nidingen 2019.

You may also like

%d bloggare gillar detta: