Fågelskådningens dag 2019

by Mats Olsson

Under söndagens förmiddag så genomförde VBOF “Fågelskådningens dag” ute vid Munkahusviken. Ett 25 tal personer kom ut i det något varmare vädret än igår och kunde se och höra totalt 51 arter. Vitkindade gäss drog förbi, snatterand en hane födosökte, smådopping, mindre strandpipare, brun kärrhök (paret som häckar i vassarna), gulärla, ärtsångare och årets första lärkfalkar kom förbi. Några av de som idag går i nybörjarkurser var på plats och långväga gäster från Uddevalla kom förbi – härligt!

En enkel tipspromenad från parkeringen ut till tornet fanns på plats. 12 frågor som visade sig vara lite kluriga men tre skådare hade 12 rätt och den lyckliga vinnaren efter lottdragning blev Lars Olsson och som belönas med en pin i form av en sädesärla. Grattis!

 

You may also like

%d bloggare gillar detta: