Lyckad kall exkursion!

by Mats Olsson

“Vinterfågelexkursionen” gick av stapeln denna lite råkalla lördag. 10 skådare slöt upp (och någon kom några sekunder för sent). Vi styrde ner till Vesan i jakten på att kolla gäss och någon spännande rovfågel. Det blev en ordentlig flock sångsvan mellan Ysane och Sölve. 13 röda glador satt i ett par träd och chillade. V Mjällby hittades gäss och där fanns kanada-, grå-, vitkindad- och sädgås. Råkor runt Mjällby givetvis och nere vid Ådala en ängspiplärka. Torsö bjöd på tofsmes, småskrake och god fika. Där togs även gruppbilden. Tocken besöktes och där blev glädjeämnet snatterand och av Johan upptäckt stjärtand en hane! Gladde oss riktigt. Efter detta splittrades vi och vi var en bil som vid Mjällby-Ljunga såg ett fält fullt med gäss. Minst 500 grågäss, 150 vitkindade gäss, någon sädgås och inte minst 11 spetsbergsgäss!!! SVT Blekinge ringde och fick lite intervju om “Vinterfåglar in på knuten” samtidigt som en pilgrimsfalk drog förbi. Det blev 50 arter denna dag och nöjda drog vi mot Karlshamn igen för att räkna fågel vid matningarna.

Bilden kan innehålla: 10 personer, inklusive Evert Valfridsson, Jonas Ryberg, Mats Olsson, Göran Andersson och Stig Sturesson, personer som ler, personer som står och utomhus

You may also like

%d bloggare gillar detta: